Naslovna Vijesti Galerija Kontakt

ARS MECHANICA za nove kompetencije

1.10.2020
INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA ŠIBENIK, 2020.godina
Glavna slika

CILJ PROJEKTA 

Osnažiti stručna znanja, vještine i kompetencije učenika i odraslih polaznika regionalnog centra kompetentnosti u (pod) sektoru strojarstva putem uspostave kadrovskih i programskih uvjeta, te povećati interes za visokokvalitetnim strukovnim obrazovanjem putem promocije aktivnosti Centra i suradnje s ključnim dionicima, a što će u konačnici pridonijeti potrebama tržišta rada i gospodarskom razvoju

 

AKTIVNOSTI PROJEKTA:

  • Uspostava organizacije rada i razvoja RCK;
  • Razvoj i/ili unaprjeđenje te provedba programa redovitog strukovnog obrazovanja, formalnih i neformalnih programa za obrazovanje odraslih u RCK;
  • Jačanje kompetencija odgojno obrazovnih radnika i mentora kod poslodavaca za provedbu programa redovitog strukovnog obrazovanja, formalnih i neformalnih programa za obrazovanje odraslih;
  • Promocija strukovnih zanimanja i rada RCK;

 

STATUS I TRAJANJE:

U provedbi. Trajanje projekta je 44 mjeseca (od 01. siječnja 2020. do 01. rujna 2023.)

 

VRIJEDNOST PROJEKTA: 30.689.898,49 kn

 

ULOGA INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE:

Nositelj

 

PARTNERI NA PROJEKTU:

Šibensko-kninska županija, Srednja škola Metković, Tehnička škola Šibenik, OK ŠKŽ, FSB Zagreb, FER Zagreb, Impol TLM d.o.o., Ivanal d.o.o., Klima elektro Šupe, Elektrolux d.o.o., ZM-Vikom, Capax d.o.o., Gambi d.o.o., Auto Centar Šibenik d.o.o.

 

PROGRAM / IZVOR FINANCIRANJA:

OPLJP/Europski socijalni fondSTRUČNO USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA – tečaj stranog jezika

22.10.2020
INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA ŠIBENIK, 2020.godina
Glavna slika

U sklopu projekta „ARS MECHANICA za nove kompetencije“ 34 nastavnika iz Industrijsko obrtničke škole Šibenik, nositelja projekta i partnerske Tehničke škole Šibenik krenulo je na tečaj engleskog i njemačkog jezika u Školu stranih jezika LINGUA.           Nastavnici su prema prethodnoj razini znanja engleskog, odnosno njemačkog jezika, raspoređeni u različite grupe. Nakon tečaja krajem nastavne 2020./2021.godine nastavnici će dobiti svjedodžbe određene razine (A1, A2 i B1).

Stečene jezične kompetencije nastavnicima će pomoći pri novim kontakatima i ostvarivanju međunarodne suradnje sa strukovnim školama, tvrtkama i centrima kompetentnosti te praćenju novih tehnologija u Europi i svijetu.

Potpisan ugovor za projekt „ARS MECHANICA za nove kompetencije”

6.07.2020
Zagreb, 03.srpnja 2020.
Glavna slika

U petak, 3. srpnja 2020. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je svečanost potpisivanja ugovora u sklopu poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanje u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika I računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo” iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.


Više

ŠKOLSKO NATJECANJE UČENIKA U DISCIPLINI KUĆNE INSTALACIJE

2.02.2020
INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA ŠIBENIK, 21.siječnja 2020.g.
Glavna slika

Danas je u našoj školi održano školsko natjecanje učenika 3.D razreda u disciplini Kućne instalacije.

Učenici zanimanja instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater imali  su zadatak izraditi dio cijevne instalacije od PPr i bakrenih cijevi prema zadanom nacrtu.

Prije same izrade instalacije, učenici su trebali sastaviti  specifikaciju potrebnog materijala.

Vrednovanje izratka vršilo se metodama prosudbe i mjerenja, a prosudbeno povjerenstvo činili su nastavnici Industrijsko-obrtničke škole Šibenik.  Mentor učenicima je prof. Natalija Paić koja ih je i pripremala za natjecanje.


Više