Naslovna Vijesti Galerija Kontakt

Potpisan ugovor za projekt „ARS MECHANICA za nove kompetencije”

6.07.2020
Zagreb, 03.srpnja 2020.
Glavna slika

U petak, 3. srpnja 2020. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je svečanost potpisivanja ugovora u sklopu poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanje u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika I računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo” iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.


Za Industrijsko-obrtničku školu Šibenik ugovor vrijedan 30.689.898,49 HRK potpisao je ravnatelj Zoran Živković.

Potpis ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kruna je uspješnog procesa pripreme projekta koji službeno traje od 2018. godine, kada je na inicijativu Šibensko-kninske županije Industrijsko-obrtnička škola Šibenik kandidirana te imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti za podsektor strojarstva.

Sredstva će, uz ostalo, biti iskorištena za nabavu moderne opreme, modernizaciju i provedbu strukovnih programa prema potrebama tržišta rada za učenike i odrasle polaznike, za stručno usavršavanje nastavnika i mentora kod poslodavaca, primjenu koncepta učenja temeljenog na radu s ciljem unapređenja strukovnog obrazovanja i poboljšanja uvjeta rada.

Partneri Industrijsko-obrtničkoj školi Šibenik u ovom su projektu s Tehnička škola Šibenik, Srednja škola Metković, Šibensko-kninska županija, Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računalstva u Zagrebu, Ivanal d.o.o. Šibenik, ZM-Vikom d.o.o. Šibenik, Auto Centar Šibenik, d.o.o., KLIMA ELEKTRO ŠUPE Šibenik, Capax d.o.o. Šibenik, ELEKTROLUX TS d.o.o. Šibenik, Gambi d.o.o Šibenik te Impol-TLM d.o.o. Šibenik.

Trajanje projekta je 40 mjeseci.

Na svečanosti je naglašeno da se radi o generacijskom iskoraku u razvoju strukovnog obrazovanja.

Industrijsko-obrtničku školu Šibenik uskoro očekuje potpisivanje ugovora za još jedan veliki projekt pod nazivom „Regionalni centar kompetentnosti ARS MECHANICA” vrijednosti 29.989.831,99 HRK u sklopu poziva „Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja” iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program „Konkurentnost i kohezija”.


01.jpg 02.jpg