Naslovna Vijesti Galerija Kontakt

Dražavno natjecanje vodoinstalatera

15.04.2015
Zagreb, 10.04.2015.
Glavna slika
Vodoinstalateri Mirko Aleksić i Hrvoje Živković, nakon međužupanijskog natjecanja održanog u našoj školi u veljači, plasirali su se na državno natjecanje. Na državnom natjecanju plasirali su se na 6.mjesto. Iako su dobro odradili praktični rad i teoretski test znanja, sitne pogreške presudile su u plasmanu. Čestitamo Mirku i Hrvoju. Uvjereni smo da su vodoinstalacije u budućnosti sigurne u njihovim rukama.
Više

Državno natjecanje u zanimanju plinoinstalater

15.04.2015
Zagreb, 9.04.2015.
Glavna slika
Josip Jolić i Mario Močić viceprvaci su Hrvatske u zanimanju plinoinstalater.
Natjecanje se održalo u zagrebačkoj Plinari, a natjecali su se učenici škola iz Zagreba, Nove Gradiške, Rijeke, Splita, Đakova, Vrbovca, Varaždina, Bedekovčine, Slavonskog Broda i Šibenika.
Njihov uspjeh, uz podršku mentora, profesora Emila Mačukata i Zorana Hadžića, ima značaj i zbog toga što Šibenik još uvijek nema tradiciju korištenja plina. Josip i Mario su svojim rezultatom preskočili i škole koje već niz godina školuju plinoinstalatere. Čestitamo Josipu i Mariu i njihovim mentorima na iznimnom uspjehu.
Više

Studijsko putovanje u Belfast

15.04.2015
 

U sklopu projekta ,,Facilitating employment for person with intellectual disabilities through job clubs in Šibenik – Knin County“ kojeg financira EU, Marijana Mijat i Jelena Kenđel iz Inkluzije Šibenik, Jelena Milaković iz HZZ-a Područnog ureda Šibenik i moja malenkost Linda Plenča Buva kao partner i predstavnica Industrijsko-obrtničke škole Šibenik, krenule smo na studijsko putovanje od 23. ožujka do 26. ožujka 2015. godine u posjet ,,Mencap“ organizaciji u Sjevernoj Irskoj. ,,Mencap“ je organizacija osnovana 1946. godine s ciljem stvaranja svijeta u koji će biti uključene i osobe s poteškoćama u učenju (intelektualne poteškoće). Riječ je o britanskoj organizaciji koja se bavi pružanjem usluga u zajednici osobama s poteškoćama. Oni imaju oko 1,5 milijuna ljudi s poteškoćama koji teže razumijevaju i komuniciraju za razliku od drugih ljudi, ali koji mogu naučiti nove vještine i omogućiti sebi život onakav kakav žele. Upravo je to i bio cilj našeg posjeta jer smo se željeli upoznati s aktivnostima ,,Mencapa“ koje su se uglavnom odnosile na zapošljavanje uz podršku, a pogotovo su nas zanimale aktivnosti klubova za zapošljavanje.


Više

Anketa

Sviđa li ti se novi izgled stranice naše škole?