Naslovna Vijesti Galerija Kontakt Virtualna šetnja školom

Predsjednik Milanović obišao Industrijsko-obrtničku školu Šibenik i Regionalni centar kompetentnosti ARS MECHANICA

8.04.2024
Šibenik, 8.4.2024.
Glavna slika

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je danas našu školu i Regionalni centar kompetentnosti za strojarstvo ARS MECHANICA.

Nakon sastanka s vodstvom škole na kojemu mu je predstavljen projekt RCK, predsjednik Milanović je pohvalio Industrijsko-obrtničku školu i njezine izvrsne odgojno obrazovne rezultate i rekao kako škola izgleda privlačno za učenike što može biti važno za njihov izbor.


Vidi se na načinu na koji škola izrasta i kako se transformira da privlači učenike. Tu su uglavnom dečki iz okolnih naselja, manje iz Šibenika i njima će, kada počnu raditi, biti dobro jer imaju dovoljno visoke prihode da ne moraju gledati na svaki račun u trgovinama u kojima divljaju cijene hrane kao što divljaju kod nas“, izjavio je predsjednik Milanović nakon obilaska Industrijsko-obrtničke škole u Šibeniku i gradilišta Regionalnog centra.

Ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Zoran Živković predsjedniku Milanoviću prezentirao je Regionalni centar kompetentnosti ARS MECHANICA u kojem je škola provela dva velika projekta. Jednim projektom Centar je dobio potrebne radionice i praktikume te najsuvremeniju opremu potrebnu za redovito obrazovanje i obrazovanje odraslih, osobito za deficitarna zanimanja potrebna tržištu rada. Taj projekt uspostave infrastrukture i opremanje Regionalnog centra financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a završava u travnju ove godine.

Drugi projekt završen je u listopadu 2023. godine, a njime su ostvareni preduvjeti za uspješno strukovno obrazovanje i povezivanje svih ključnih dionika. Financiran je iz Europskog socijalnog fonda, a njime se uspostavlja organizacija rada i razvoja Regionalnog centra, unapređenje i provedba redovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, jačanje kompetencija odgojno obrazovnih radnika i mentora kod poslodavaca te promocija strukovnih zanimanja.

U nastavku posjeta Industrijsko-obrtničkoj školi u Šibeniku predsjednik Milanović je u pratnji ravnatelja škole Zorana Živkovića, projektne koordinatorice Regionalnog centra Mirjane Škugor i župana Šibensko-kninske županije Marka Jelića obišao Regionalni centar kompetentnosti ARS MECHANICA.


02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg