Naslovna Vijesti Galerija Kontakt Virtualna šetnja školom

Obavijest učenicima

4.06.2018
Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, 04. lipnja 2018.g.
Glavna slika
Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je nacionalnom konzorciju u sastavu Industrijsko-obrtnička škola Šibenik (koordinator konzorcija), Tehnička škola u Šibeniku, Srednja škola Metković i Industrijska škola u Splitu (škole partneri) projekt mobilnosti učenika i nastavnika za aktivnost KA1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja programa Erasmus+.

Projekt pod nazivom „Nove vještine za nove mogućnosti" predviđa obavljanje trotjedne stručne prakse u obrtničkim radionicama i poduzećima u Beckumu (Njemačka), Gaflenzu (Austrija) i Malagi (Španjolska) te dvotjednu mobilnost u srednjoj strukovnoj školi u Sevilli (Španjolska). Mobilnost je namijenjena učenicima zanimanja elektroinstalater, elektromehaničar, automehatroničar, autolimar, tehnički crtač, brodomehaničar, vodoinstalater, plinoinstalater te instalater grijanja i klimatizacije.

Zanimanja po državama:

1. Španjolska – „Solar House“ (dva tjedna, 8 učenika):

- elektroinstalater

- vodoinstalater

- instalater grijanja i klimatizacije

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjih prvih razreda.

2. Njemačka – praksa u poduzećima (tri tjedna, 6 učenika):

- elektroinstalater

- elektromehaničar

- automehatroničar

- autolimar

- tehnički crtač

- vodoinstalater

- plinoinstalater

- instalater grijanja i klimatizacije

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjih drugih i trećih razreda.

3. Austrija – praksa u poduzećima (tri tjedna, 4 učenika):

- instalater grijanja i klimatizacije

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjeg drugog razreda.

4. Španjolska – praksa u poduzećima (tri tjedna, 4 učenika):

- brodomehaničar

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjih drugih i trećih razreda.

Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2018./2019.

Nakon prikupljanja prijava, učenici sudionici odabrat će se prema sljedećim kriterijima:

- prosjek ocjena iz zadnjeg završenog razreda (najmanje dobar uspjeh)

- vladanje

- znanje engleskog jezika

- poznavanje i razumijevanje struke

- vježbe i praktična nastava u školi

- praktična nastava izvan škole

- motivacija

Učenici koji imaju ocjenu iz vladanja „loše“, izrečenu odgojnu mjeru Ukora Razrednog vijeća ili Opomene pred isključenje nemaju pravo sudjelovati u projektu.

Odabrane učenike povjerenstvo će rasporediti na mjesto mobilnosti sukladno njihovim zanimanjima, godini obrazovanja, znanju engleskog jezika te raspoloživom broju za pojedinu državu mobilnosti.

Napominjemo da će boravak u inozemstvu za učenike biti u cijelosti besplatan, tj. njegovi će se troškovi pokriti iz sredstava odobrenih za projekt.

Prijavnice i informacije o projektima mogu se preuzeti odsrijede, 6. lipnja 2018. kod koordinatorice projekata, prof. Eleonore Rupić u uredu koordinatorice projekata Erasmus+ u prizemlju, vrata desno od Učeničkog servisa. Prijavnice učenici mogu preuzeti i u elektroničkom obliku na Facebook stranici škole. Prijave se primaju zaključno sa 15. lipnja 2018. godine, a predaju se ISKLJUČIVO koordinatorici projekta, koja će učenicima izdati potvrdu o zaprimljenoj prijavi. Radno vrijeme ureda koordinatorice: ponedjeljak, 3. sat, utorak, 4. sat, srijeda, 5. sat.

Rang-liste s bodovima bit će objavljene najkasnije do 29. lipnja 2018. na oglasnoj ploči, mrežnoj stranici škole te Facebook stranici škole, a prijavljeni učenici bit će navedeni pod šiframa koje sami odaberu.

Na rezultate odabira učenici mogu uložiti žalbu koja se također predaje koordinatorici projekta. Rok za žalbu je 6. srpnja 2018.